با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.فرض بفرمایید برای ساخت ساختمانی بلندمرتبه با چندین طبقه زیرزمین که نیاز به گودبرداری به عمق ۲۰متر دارد، پروانهی ساختمانی صادر میشود.
ـ با توجه به عمق گودبرداری اولین و اقتصادیترین روشی که به ذهن هر مهندسی میرسد، اجرای روش نیلینگ برای تحکیم همجواریها و دیوارههای گود میباشد. در روش نیلینگ و انکراژ به حفاری زیر ساختمان های مجاور با استفاده از میخکوبی های طویل و متعدد نیاز است. حال با توجه به اینکه طبق قانون فعلی زیر هر ساختمان یا زمینی تا هسته کره زمین متعلق به صاحب آن است،در نتیجه با اجرای عملیات نیلینگ شما به حرز و زمین وی تجاوز کرده اید.
- در صورتی که قبل از انجام نیلینگ از مالک یا مالکین آن رضایت محضری گرفته باشید (که معمولا در ازای اخذ پول رضایت می دهند)، قانون با شما کاری نخواهد داشت. اما اگر بدون رضایت محضری همجواری ها اقدام به اجرای نیلینگ نمودید؛ مالکین آن زمین می توانند به دو روش زیر علیه شما اقامه دعوا کنند:
شکایت_حقوقی : همسایه با مراجعه به دادگاه عمومی و جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری از شما شکایت می کند و مدعی می گردد که چنانچه بعدها بنده بخواهم در زمین خودم ساختمانی اجرا کنم، هزینه باز نمودن این نیلها A ریال می گردد.(که هزینه های اخذ شده در چندین پرونده مشابه حدود یک میلیارد تومان بوده است)
شکایت_کیفری : همسایه با مراجعه به دادگاه کیفری و جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری از شما شکایت می کند و مدعی می گردد شما به زمین و حرز او تجاوز کرده اید(مانند دزدی که بدون اجازه و رضایت صاحب ملک وارد خانه ی او می شود) و درنتیجه در اولین مرحله برای کارفرما یا در صورت وجود مجری صاحب صلاحیت مندرج در پروانه، برای مهندس مجری قراره تعقیب صادر کرده و در پی آن نامبردگان را بازداشت می کنند.
نکته اول : اگر همسایه حاضر به دادن رضایت محضری به هیچ وجه نشد، اصلا توصیه نمی شود از روش نیلینگ استفاده کنید و شما می بایستی با مراجعه به مهندس محاسب نسبت به تغییر سیستم سازه نگهبان به روش بارت (اجرای دیوار حائل بتنی از بالا به پایین ) یا روش خرپا و مهار متقابل و غیره اقدام کنید.
نکته دوم : اگر همسایه حاضر به دادن رضایت شد: شما در جایگاه کارفرما یا مجری صاحب صلاحیت میبایستی در متن رضایت نامه محضری و مصالحه این بند را حتما لحاظ کنید: مالک ( رضایت دهنده ) متعهد می گردد در صورتی که ملک خود را در آینده به شخص ثالثی واگذار نماید،حتما خریدار را از موضوع مطلع کند و همچنین به وراث خود نیز اطلاع دهد.برگرفته از : arbita.co
|
|